Siirry pääsisältöön

Tivoli Sariola myöhäistää kiertueelle lähtöä

TIEDOTE 29.3.2023

Julkaisuvapaa HETI 

Tivoli Sariola myöhäistää kiertueelle lähtöä

Tivoli Sariola aloittaa vuoden 2023 tivolikiertueensa tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta 15.4. ”Meidän täytyy lykätä kiertueelle lähtöä, näillä sääolosuhteilla tivolia ei uskalla vielä pääsiäisenä avata. Vaikea päätös, mutta viimevuotisesta Lahden lumi- ja jääkaaoksesta ei haluta ottaa uusintaa. Kalusto ja henkilökunta olivat kovilla, avaus myöhästyi ja luminen tivolikenttä ei houkutellut huvittelijoita. Silloin tilanne oli olosuhteiden puolesta vielä tämänvuotista parempi”, Tivoli Sariolan toimitusjohtaja Ville Sariola kertoo. 

Tivoli Sariolan Lahden vierailu peruuntuu tänä vuonna kokonaan ja Turun vierailun aloitus aikaistuu viikolla. ”Lahden vierailuaika olisi lopulta mennyt niin lyhyeksi, että päätimme aloittaa kiertueen suoraan Turusta. Näin ollen Turun vierailu pitenee tänä vuonna viikolla. Sääennusteet voivat toki muuttua vielä moneen kertaan, siksi tämä päätös tehtiin arvioimalla montaa tekijää kuten kenttien kuntoa ja muuttojen sujuvuutta. On tämä kyllä meillekin vähän erikoista, kun ollaan totuttu starttaamaan kiertue Lahdesta. Lahteen lähtö olisi kuitenkin ollut aivan liian iso riski tivolille monestakin näkökulmasta, joten siirrämme fokuksen suoraan Turkuun. Päätös koski nyt tätä vuotta, ensi vuoden suhteen ei olla tehty mitään ratkaisuja”, Sariola toteaa. 

Tivoli vierailee Turussa Kupittaalla 15.4. – 7.5. välisen ajan. ”Turkulaiset ovat jo tottuneet vuosikymmenten varrella perinteiseen vapputivoliin ja se on luonnollisesti Turun vierailun yksi kohokohdista. Pitkä vierailuaika mahdollistaa sen, että tivolivierailijoita ehtii tulla paikalle laajemmaltakin säteeltä ja Turun kentälle saamme hyvin mahtumaan ison tivolikokonaisuuden laitteineen ja myyntipisteineen. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi Kupittaalle vastaanottamaan kevättä ja tivolin 135-vuotiskiertuetta kanssamme”, Sariola sanoo. 

Jaa