Miljoona Tivolin tämän kesän erityisjärjestelyistä

28 toukokuun, 2021 Tinna Kontinen

Meille on tullut yhteydenottoja liittyen Miljoona Tivolin järjestelyihin. Alla kooste yleisimmin kysytyistä kysymyksistä ja vastaukset niihin. Jos et saa kysymykseesi vastausta näiden avulla, voit välittää kysymykseksi suoraan osoitteeseen info@tivolisariola.fi. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian! Toivomme, että kaikki tivolikävijät kunnioittavat annettuja turvallisuus-ja hygieniaohjeita. Kiitos yhteistyöstäsi kaikkien turvallisuuden hyväksi. Iloista 15. Miljoona Tivoli -kesää kaikille, Tuurissa nähdään!

 

 

Onko Miljoona Tivolin kävijämäärää rajoitettu?

Aluehallintovirasto on linjannut, että huvipuistot ja tivolit eivät ole yleisötapahtumia, vaan pysyväisluonteisia tiloja, joihin ei ole suoria rajoituksia. Tämä tarkoittaa, että kävijämäärään ei ole rajoitetta. Vallitseva tilanne sekä THL:n antama ohjeistus kuitenkin edellyttävät hyvää omavalvontaa ja tästä syystä pääsy alueelle ei tapahdu täysin vapaasti. Jokainen Miljoona Tivoliin tulija tulee sisään yhdestä pääportista rajatulle, erittäin laajalle ja väljälle tivolialueelle. Jos näyttää siltä, että alueella on liian tiivistä, asiakkaiden sisään ottaminen saatetaan keskeyttää hetkellisesti.

Miljoona Tivoli -alue on suuri ja sinne mahtuu paljon ihmisiä. Meillä on jatkuvasti ajantasainen tieto siitä, kuinka paljon ihmisiä alueella on ja kenttähenkilökunta on ohjeistettu tarkkailemaan riittävää väljyyttä turvallisuuden vuoksi. Viime kesänä asiakkaiden tuloa alueelle ei jouduttu keskeyttämään kertaakaan. Arvioimme toimintaamme aktiivisesti päivittäin ja pystymme muokkaamaan sitä nopeasti tilanteen edellyttämällä tavalla.

 

Jos kentällä on jo paljon ihmisiä, voiko omaa tivoliin pääsyä joutua odottamaan?

Kyllä, tämä on mahdollista, vaikkakin uskomme että kaikki tulee toimimaan hyvällä yhteispelillä ja viime kesänä asiakkaiden tuloa alueelle ei jouduttu keskeyttämään kertaakaan. Turvallisuussyistä emme kuitenkaan ota huvittelualueelle liian suuria ihmismassoja ja pyydämme kävijöiltä tässä ymmärrystä ja yhteistyötä. Jos näyttää siltä, että sisäänpääsyä jouduttaisiin rajoittamaan ja kentälle on jonoa, tästä kerrotaan jonossa oleville portilla mahdollisimman pian. Jonotuskaista sijaitsee tivolin läheisyydessä, tivolikentän ulkopuolella. Vaikka kyse ei ole tivolialueesta, pyydämme kaikkia huomioimaan jonottamisessa tarvittavat turvavälit ja kunnioittamaan vallitsevia, viranomaisten antamia turvallisuusohjeita.

 

Miten koronatoimenpiteet näkyvät laitteissa?

Laitteisiin jonottaessa pidetään riittävät turvavälit, käsien desinfiointipisteitä tulee olemaan jokaisen laitteen portilla ja laitteissa jätetään selkeä turvaväli asiakkaiden välillä. Samaan seurueeseen tai perheeseen kuuluvat asiakkaat saavat tietysti istua vierekkäin. Pituusrajoitukset ja muut laitevalmistajien normaalirajoitukset pätevät vanhaan tapaan. Ohjeistamme huoltajia pääasiallisesti itse nostamaan lapsen laitteen kyytiin ylläpitääksemme fyysistä etäisyyttä. Ohjeistamme ja palvelemme kaikkia asiakkaita tutulla laadulla, mutta vältämme tarpeetonta kontaktia. Tämän periaatteen mukaisesti toimitaan myös Miljoona Tivolin myynti- ja pelipisteillä.

Kaikki laitteet ja tivolikentän kosketuspinnat on tänäkin vuonna käsitelty valosta aktivoituvalla, kulumattomalla katalyysipinnoitteella. Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille ja ympäristölle, eikä sitä voi silmin havaita. Pinnoitus desinfioi pintoja jatkuvasti aina, kun siihen kohdistuu valoa eli se ”puhdistaa” laitteita myös siivousten välillä. Lisäksi laitteita ja muita kosketuspintoja puhdistetaan tehostetusti.

 

Miten turvaetäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan muutoin?

Miljoona Tivolissa on aina ollut käytössä jonotuskaistat laitteisiin ja tänä vuonna jonotusalueelle merkitään minimietäisyydet asiakkaiden välille. Lisäksi laitamme kentälle useita opasteita, kuulutamme turvallisuusohjeista ja henkilökuntamme ohjeistaa kävijöitä turvallisen tivolipäivän toteutumiseksi. Tivolikentällä on tänä kesänä voimassa vallitsevan ohjeistuksen mukaisesti maskisuositus. Suosittelemme, että jokainen varautuu tivolikäyntiin etukäteen ennakoivasti haluamillaan ja tarvitsemillaan suojavarusteilla.

Käsien pesu- ja desinfiointipisteitä on lisätty ja laitteiden siisteyttä ylläpidetään vielä tiiviimmin sekä tivolipäivän aikana että ennen alueen avaamista asiakkaille. Kaikille pinnoille laitettu katalyysipinnoite tuhoaa mikrobeja aktiivisesti läpi kesän. Suosimme korttimaksuja ja erityisesti lähimaksuja kaikkialla. Kenttäkuulutuksilla pyritään myös antamaan tasaisin väliajoin ohjeistusta. Tivolikentällä on erillinen tila, joka on tarkoitettu EA-tilanteita varten.

 

Ovatko kaikki Miljoona Tivolin laitteet avoinna?

Kyllä. Osassa laitteistamme on lisäominaisuuksia, joita on poistettu tai joiden kohdalla on tehty poikkeusjärjestelyjä, mutta kaikki laitteet ovat avoimia ja poikkeusjärjestelyistä ilmoitetaan jokaisen laitteen yhteydessä.

 

Mikä muu on muuttunut?

Tänä vuonna Miljoona Tivolin laitehuvit ovat ilmaisia kaikille alle 13-vuotiaille, heidän täytyy kuitenkin hakea leima käteen tivolikentällä sijaitsevasta lipunmyynnistä ennen laitteisiin menoa. 13-vuotiaat ja vanhemmat ostavat samasta pisteestä laitteisiin joko kerta-tai laitelippuja. Lipunmyynnissä on leiman hakijoille oma jonotuskaistansa ja lippuja ostaville omansa. Tivolikentälle tai lipunmyyntiin jonottaessa on huolehdittava hyvistä turvaväleistä ja annettava jokaiselle mahdollisuus saapua tivolikentälle ja asioida tiskillä rauhassa. Huomioithan, että Miljoona Tivolin laitelippumyynti on Kyläkauppa Keskisen, joten lipunmyyntiin liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla suoraan yhteydessä heihin.

 

 

Turvallisuus on aina ollut meille prioriteetti, eikä tämä seikka tule muuttumaan tänäkään vuonna. Hauskuus ja turvallisuus eivät sulje toisiaan pois! Tervetuloa juhlistamaan Miljoona Tivolin 15. juhlavuotta kanssamme 🙂

 

 

Tivolislangista

27 heinäkuun, 2019
Lue lisää

Hae töihin TsigaBoomiin!

25 marraskuun, 2021
Lue lisää