Kevättalven kuulumisia tivolivarikolta

3 maaliskuun, 2021 Tinna Kontinen

Tivoli Sariola, kuten moni muukin yritys ja yhteisö, on ollut todella kovilla viimeisen vuoden ajan ja tämänhetkinen tilanne ei juuri tarjoa meille helpotusta. Moni on jo huomannut, että emme ole julkaisseet vuoden 2021 kiertueen rekrytointia. Tämänhetkinen epidemiatilanne aiheuttaa valitettavasti sen, että emme voi työllistää väkeä ennenkuin meillä on edes alustavaa tietoa tulevan kesän tapahtumista. Toiveenamme olisi tehdä mahdollisimman ehjä tivolikiertue entiseen malliin, sillä jokainen kiertuepaikka on meille tärkeä. Tällä hetkellä elämme kuitenkin päivä ja viikko kerrallaan ja on mahdollista – ja jopa todennäköistä – että rajoitusten jatkuessa joudumme perumaan tai siirtämään suunniteltuja vierailuja.

 

Tästä syystä emme myöskään tässä vaiheessa julkaise tivolin kiertuekalenteria. Tämänhetkiset rajoitukset, uusi tartuntatautilaki ja entisestään pahentunut epidemiatilanne vaikuttavat suoraan toimintaamme. Toistaiseksi voimme vain suunnitella tulevaa, tehdä parhaamme oikeanlaisten puitteiden luomiseksi ja toivoa, että tilanne jossain kohti helpottaa niin, että tivolikiertueelle lähtö on mahdollista toteuttaa turvallisesti. Pyydän kärsivällisyyttä: tiedotamme heti, kun meillä on lisätietoa tulevasta, meitä koskettavista viranomaisohjeista ja niiden pohjalta tekemistämme päätöksistä.

 

Viime vuonna rakennetut, tarkennetut hygieniakäytänteet tulevat joka tapauksessa olemaan käytössä tänäkin vuonna ja lisätarkennukset ovat mahdollisia. Kaikilla käytänteillä on tarkoitus lisätä asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta emmekä aio jatkossakaan ottaa tämän suhteen minkäänlaisia riskejä. Edelleen on erittäin tärkeää, että jokainen pitää huolta paitsi omasta hygieniastaan myös toisten terveydestä, luotettavan tiedon jakamisesta ja asiantuntijoiden antamien ohjeiden noudattamisesta. Vastuu tästä tilanteesta selviämisessä on meillä jokaisella, pääsemme eteenpäin vain toimimalla vastuullisesti yhteisen edun hyväksi.

 

Aurinko lämmittää jo varikkoalueen pihaa ja mieleen tulee näin keväisin väistämättä ajatus kiertueelle lähtemisestä. Meillä on ollut ilo tarjota tivolihuveja jo lähes 133 vuoden ajan, ja tämän kulttuuriperinnön vaaliminen myös jatkossa on meille kaikille Tivoli Sariolassa kunnia-asia. Tivolitoiminnan ytimessä oleva yhteisöllisyys ja ilon kokeminen eivät varmasti ole ainakaan vähentäneet merkitystään näinä merkillisinä aikoina. Tivolilaisten into lähteä viemään tivoli-iloa ympäri Suomen on edelleen kova poikkeusajasta huolimatta. Tivoli on meille paljon enemmän kuin pelkkä työ, se on perhe ja elämäntapa. Se on meille koti.

 

Kun on aika lähteä tien päälle, me olemme valmiita.

 

Koko Tivoli Sariolan väen puolesta terveyttä ja voimia toivottaen,

 

Toimitusjohtaja, viidennen polven tivoliyrittäjä

Ville Sariola

 

Tivolislangista

27 heinäkuun, 2019
Lue lisää

Hae töihin TsigaBoomiin!

25 marraskuun, 2021
Lue lisää