Yleisimmin kysytyt kysymykset tämän kesän erityisjärjestelyistä Tuurin Miljoona Tivolissa

12 kesäkuun, 2020 Tinna Kontinen

Meille on tullut paljon yhteydenottoja liittyen Miljoona Tivolin järjestelyihin. Alla kooste yleisimmin kysytyistä kysymyksistä ja vastaukset niihin. Jos et saa kysymykseesi vastausta näiden avulla, voit välittää kysymykseksi suoraan osoitteeseen info@tivolisariola.fi. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian! Toivomme, että kaikki tivolikävijät kunnioittavat annettuja ohjeita, että saamme hillittyä koronaviruksen leviämistä. Kiitos yhteistyöstäsi kaikkien turvallisuuden hyväksi. Iloista ja turvallista Miljoona Tivoli -kesää kaikille, Tuurissa nähdään!

 

 

Miten Miljoona Tivolin kävijämäärää rajoitetaan?

Aluehallintovirasto on linjannut, että huvipuistot ja tivolit eivät ole yleisötapahtumia, vaan pysyväisluonteisia tiloja, joihin ei ole suoria rajoituksia. Tämä tarkoittaa, että kävijämäärään ei ole suoraa rajoitetta. Vallitseva tilanne sekä THL:n antama ohjeistus kuitenkin edellyttävät hyvää omavalvontaa ja tästä syystä pääsy alueelle ei tapahdu vapaasti. Jokainen Miljoona Tivoliin tulija tulee sisään yhdestä pääportista rajatulle, viime vuosista laajennetulle tivolialueelle. Portti- ja kenttähenkilökunta ovat jatkuvassa yhteydessä toisiinsa ja jos näyttää siltä, että alueella on liian tiivistä, asiakkaiden sisään ottaminen keskeytetään hetkellisesti.

Miljoona Tivoli -alue on suuri ja sinne mahtuu paljon ihmisiä. Meillä on jatkuvasti ajantasainen tieto siitä, kuinka paljon ihmisiä alueella on ja kenttähenkilökunta on ohjeistettu tarkkailemaan riittävää väljyyttä turvallisuuden vuoksi. Arvioimme toimintaa aktiivisesti päivittäin ja pystymme muokkaamaan sitä nopeasti tilanteen edellyttämällä tavalla.

 

Jos kentällä on jo paljon ihmisiä, voiko omaa tivoliin pääsyä joutua odottamaan?

Kyllä, tämä on mahdollista, vaikkakin uskomme että kaikki tulee toimimaan hyvällä yhteispelillä. Turvallisuussyistä emme ota huvittelualueelle liian suuria ihmismassoja ja pyydämme kävijöiltä tässä ymmärrystä ja yhteistyötä. Jos näyttää siltä, että sisäänpääsyä joudutaan rajoittamaan ja kentälle on jonoa, tästä kerrotaan jonossa oleville portilla mahdollisimman pian. Jonotuskaista sijaitsee tivolin läheisyydessä, tivolikentän ulkopuolella. Vaikka kyse ei ole tivolialueesta, pyydämme kaikkia huomioimaan jonottamisessa tarvittavat turvavälit ja kunnioittamaan annettuja turvallisuusohjeita.

 

Miten koronatoimenpiteet näkyvät laitteissa?

Laitteisiin jonottaessa pidetään metrin turvavälit, käsien desinfiointipisteitä tulee olemaan jokaisen laitteen portilla ja laitteissa jätetään selkeä turvaväli asiakkaiden välillä. Samaan seurueeseen tai perheeseen kuuluvat asiakkaat saavat tietysti istua vierekkäin. Pituusrajoitukset ja muut laitevalmistajien normaalirajoitukset pätevät vanhaan tapaan. Ohjeistamme huoltajia pääasiallisesti itse nostamaan lapsen laitteen kyytiin ylläpitääksemme fyysistä etäisyyttä. Ohjeistamme ja palvelemme kaikkia asiakkaita tutulla laadulla, mutta vältämme tarpeetonta kontaktia. Tämän periaatteen mukaisesti toimitaan myös Miljoona Tivolin myynti- ja pelipisteillä.

Kaikki laitteet ja tivolikentän kosketuspinnat käsitellään ennen avajaispäivää valosta aktivoituvalla, kulumattomalla katalyysipinnoitteella. Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille ja ympäristölle, eikä sitä voi silmin havaita. Pinnoitus desinfioi pintoja jatkuvasti aina, kun siihen kohdistuu valoa eli se ”puhdistaa” laitteita myös siivousten välillä. Lisäksi laitteita puhdistetaan tehostetusti.

 

Miten turvaetäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan muutoin?

Miljoona Tivolissa on aina ollut käytössä jonotuskaistat laitteisiin ja tänä vuonna jonotusalueelle merkitään minimietäisyydet asiakkaiden välille. Lisäksi laitamme kentälle useita opasteita, kuulutamme turvallisuusohjeista ja henkilökuntamme ohjeistaa kävijöitä turvallisen tivolipäivän toteutumiseksi.

Käsien pesu- ja desinfiointipisteitä lisätään ja laitteiden siisteyttä ylläpidetään vielä tiiviimmin sekä tivolipäivän aikana että ennen alueen avaamista asiakkaille. Kaikille pinnoille laitettava katalyysipinnoite tuhoaa mikrobeja aktiivisesti läpi kesän. Suosimme korttimaksuja ja erityisesti lähimaksuja kaikkialla. Kenttäkuulutuksilla pyritään myös antamaan tasaisin väliajoin ohjeistusta. Tivolikentällä on erillinen tila, joka on tarkoitettu EA-tilanteita varten.

 

Ovatko kaikki Miljoona Tivolin laitteet avoinna?

Kyllä. Osassa laitteistamme on lisäominaisuuksia, joita on poistettu tai joiden kohdalla on tehty poikkeusjärjestelyjä, mutta kaikki laitteet ovat avoimia ja poikkeusjärjestelyistä ilmoitetaan jokaisen laitteen yhteydessä.

 

Mikä muu on muuttunut?

Tänä vuonna Miljoona Tivoli on kaikille ilmainen eli varsinaista lipunmyyntiä ei ole, mutta jokainen kentälle tulija lasketaan. Jonottaessa on huolehdittava hyvistä turvaväleistä ja annettava jokaiselle mahdollisuus saapua tivolikentälle rauhassa.

Suosittelemme, että jokainen varautuu tivolikäyntiin etukäteen haluamillaan ja tarvitsemillaan suojavarusteilla. Pyrimme tarjoamaan mahdollisuuden kertakäyttökäsineiden ja kasvosuojainten hankkimiseen myös tivolikentällä, mutta toivomme tässä asiakkailta ennakointia.

Turvallisuus on aina ollut meille prioriteetti, eikä tämä seikka tule muuttumaan tänäkään vuonna. Hauskuus ja turvallisuus eivät sulje toisiaan pois!

 

 

Tivolislangista

27 heinäkuun, 2019
Lue lisää

Kesätöihin Miljoona Tivoliin!

31 maaliskuun, 2021
Lue lisää