Nauravat kulkurit osa 3

heinäkuu 19, 2017 Tinna Kontinen

Mikä on Villen mielestä paras tapa rentoutua työpäivän jälkeen? Entä minkälaisia terveisiä Irenellä on tivolin ystäville? Nauravien kulkurien kolmas osa esittelee viidennen polven tivoliyrittäjän, toimitusjohtajamme Villen sekä parhaillaan markkinointiviestinnän näyttötyötään tivolilla tekevän Irenen elämää. Tervetuloa kurkistamaan nauravien kulkurien arkea Tivoli Sariolassa!

 

IMG_0908

IMG_0532

IMG_0064

 

Ville

 1. Työni tivolilla on… mielenkiintoista ja haastavaa. Kehitysjohtajana sain kehittää useita osa-alueita tivolitoiminnassa sekä päivittää perinteisiä tivolitoimintoja nykypäivään. Vaikka kyse onkin perinteisestä toimialasta, tuotteen ja tivolitoiminnan kehittäminen ovat avainasemassa. Perheyritykseen kasvaminen ja siellä työskentely ovat minulle kunnia-asioita. Tammikuussa 2017 astuin suuriin saappaisiin, kun minusta tuli Tivoli Sariolan toimitusjohtaja, viidennen polven tivoliyrittäjä. Otan haasteen innolla vastaan ja katson tulevaisuuteen luottavaisin mielin!
 2. Tivolikotini on… Saksasta hankittu iso kalustettu asuntovaunu. Etsimme isompaa vaunua jo useamman vuoden ajan ja suuri unelmamme toteutui, kun vihdoin löysimme itsellemme näyttävän ja käytännöllisen vaunun. Asunto on rakennettu puoliperätrailerin runkoon ja 5 erillistä erkkeriä tuovat mukavasti lisätilaa. Asunnostamme löytyy kaksi makuuhuonetta, keittiö, olohuone, kylpyhuone sekä iso terassi. Olen aina kokenut, että minulla on kaksi kotia: toinen täällä tivolissa ja toinen kerrostaloasunnossamme Keravalla.
 3. Vapaa-ajalla… vietän aikaa perheen sekä ystävien kanssa. Viime syksynä maailmamme mullistui, kun esikoisemme syntyi kesken tivolikiertueen. Kuudes sukupolvi on siis jo kasvamassa mukaan tivolielämään. Nykyään perheeseemme kuuluu 10-kuukautinen Oiva-poika sekä tietysti tivolikoira Sulo, jonka kanssa eri paikkakuntien lenkkipolut tulevat hyvin tutuiksi. Tivolityössä on välillä hankalaa erottaa työ ja vapaa-aika, ja onhan se selvää: me elämme työpaikallamme työkaverit naapureina koko kiertueen ajan. Tiiviin ja yhtenäisen työyhteisömme ansiosta tämä on kuitenkin rikkaus. Hektisen tivolityön vastapainona toimii parhaiten pitkät juoksulenkit, silloin saan ajatukset hetkeksi aivan muualle.
 4. Tivolissa on parasta… ilon tuottaminen asiakkaille. Vaikka työmme on raskasta, se on samalla hyvin palkitsevaa. Huononakin päivänä suupielet kääntyvät hymyyn, kun aidot riemunkiljahdukset täyttävät tivolikentän. Perheyrityksen parhaita puolia on myös oman perheen läsnäolo, se on järkähtämätön tuki ja turva haastavalla toimialallamme.
 5. Tivolikiertueen päätyttyä… laitamme tivolin talviteloille, aloitamme remontti- ja huoltotyöt varikolla sekä aloitamme valmistelut ensi vuoden 130-vuotisjuhlakiertuetta varten. Vaikka työmme on sesonkiluonteista, työnteko jatkuu läpi talven. Ennakointi ja suunnittelu ovat tärkeä osa työtämme. Talvella pystymme hoitamaan uskomattoman määrän työasioita valmiiksi seuraavaa kesäkiertuetta varten. Tietysti me myös lomailemme. Talvella suuntaamme ainakin Lappiin lomalle oman perheeni, vanhempieni ja sisareni perheen kanssa. Toiveena olisi myös löhöilyloma etelän lämmössä.
 6. Terveiseni tivolin ystäville… Olen ylpeä lojaaleista asiakkaistamme, mutta erityisesti vahvasta työyhteisöstämme ja työntekijöistämme, jotka tekevät tätä työtä koko sydämestään ja ovat oleellinen osa perheyritystämme. Heidän ansiostaan Tivoli Sariola on se siisti ja turvallinen huvittelupaikka, johon yleisön on helppo palata vuodesta toiseen. Me annamme lupauksen hymystä ja sen lupauksen pidämme! Ja jos ikinä pohditte tivolielämään ja -työhön tutustumista niin varoituksen sana – tämä saattaa viedä teidät mukanaan!

 

 

 

Irene

 1. Työni tivolilla on… keikkaluontoista tänä kesänä. Työskentelen tivolilla silloin, kun opiskeluni ja välimatkat sen sallivat. Nyt heinäkuun työskentelen pääsääntöisesti panini-kioskissa, mutta myös peleillä ja laitteilla. Työn ohessa teen myös opiskeluihini liittyvää näyttötyötä. Viime vuonna olin koko kiertueen ajan tivolin mukana, mutta kiertueen loputtua elämä kuljetti uusille poluille, joten tänä kesänä kokonainen kiertue jäi välistä.
 2. Tivolikotini on… asuntovaunu, jossa asun mieheni ja koiramme kanssa.
 3. Vapaa-ajalla… lenkkeilen, vietän aikaa mieheni ja koiran kanssa sekä teen opiskeluun liittyviä tehtäviä.
 4. Tivolissa on parasta… vaihtuvat paikkakunnat ja ihmiset. Osa työkavereista pysyy tiiviisti elämässäni tivolin ulkopuolellakin.
 5. Tivolikiertueen päätyttyä… palaan takaisin normaaliin elämän rytmiin. Osaltani kiertue loppuu heinäkuun lopussa ja jatkan opiskelujani. Toki syksylläkin jatkan keikkailua tivolilla silloin, kun aikataulu sen sallii.
 6. Terveiseni tivolin ystäville… Aina voi tulla tivoliin huvittelemaan, vaikka olisi hieman huonompikin sää! Kesä kuivaa sen minkä kastelee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tivolislangista

heinäkuu 27, 2019
Lue lisää

TIEDOTE: TIVOLI SARIOLA ALOITTAA VUODEN 2020 KIERTUEEN TUURISTA

toukokuu 29, 2020
Lue lisää