Jotain vanhaa, jotain uutta, jotain sinistä, jotain lainattua

huhtikuu 6, 2017 Tinna Kontinen

Takana on muutama hiljaisempi talvikuukausi, mutta tivolikiertueen valmistelut ovat olleet jo pitkään kovassa vauhdissa. Kevään ensimmäinen blogitekstimme kertoo jotain vanhaa, jotain uutta, jotain sinistä, jotain lainattua-hääperinteen muodossa alkavan kiertueen tunnelmista!

 

IMG_7446

 

Jotain vanhaa

Tivoli Sariolassa pyritään aina pysymään kiinni ajassa, mutta jotain vanhaakin on tärkeää säilyttää. Tivolihuvien perinteikkyyden vaaliminen on meille kunnia-asia ja pohja kaikelle tekemisellemme. Viime vuonna aloittamamme kolmen tärkeän vuoden rupeama tivolin johdon sukupolven vaihdoksineen, yhtiömuodon muutoksineen ja isoine investointeineen jatkuu tänä vuonna 100-vuotiaan Suomen juhlinnalla, ja huipentuu ensi vuonna omaan 130-vuotisjuhlavuoteemme. Perinteitä ei siis unohdeta ja onneksemme edellisen sukupolven tivolikonkarit ovat tukena ja turvana matkassa koko ajan.

Siteet omaan historiaamme ovat siis vahvat, mutta vähintään yhtä vahvat siteet meillä on toisiimme. Tivoliyhteisö on kuin perhe ja suuri osa työntekijöistämme on ollut meillä jo useita vuosia töissä. Monet paikkakuntalaiset odottavatkin näkevänsä vanhoja tuttuja kasvoja tivolikentällä. Työllistämme vuosittain myös uusia ihmisiä ja on mukavaa huomata, kuinka he kasvavat osaksi tiivistä smurffijengiämme. Meidän porukkaan mahtuu kyllä! Viime vuonna perustettu sometiimimme jatkaa tänäkin vuonna kertoen sosiaalisen median kanavissa omasta työstään ja elämästään tivolilla.

 

history_village

Tivoliselfie_paakuva

 

Jotain uutta

Viime syksynä Suomeen saatu koko perheen Vekkulatalo Mexico tuodaan suurimmalle osalle kiertuepaikkakunnista tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kaikki mahdolliset ennätykset lyönyt Mexico tulee varmasti olemaan hitti tänäkin vuonna ja ensi vuodeksi tivoliin saadaan uusi hurjempi nuorisolaite, jännittävää! Tivolille saatiin myös Saksasta aivan hiljattain uusi myyntivaunu, josta voi ostaa kaikkia perinteisiä tivoliherkkuja kuten hattaroita, jäätelöitä ja karkkeja, sekä uutuustuotteita kuten suklaabanaaneja. Ajatuksenamme on, että pystyisimme tarjoamaan asiakkaillemme joka vuosi jotain uutta, oli kyse sitten uutuuslaitteista tai-peleistä tai vaikkapa tivolilla myytävistä tuotteista.

Kolmen vuoden rupeamassamme vuosi 2017 tarkoittaa myös uutta yhtiömuotoa ja uutta toimitusjohtajaa. Viidennen polven tivolisuvun kasvatti Ville Sariola astui johtoon vuoden alusta luotsaten tivolin uutta vaihetta eteenpäin. Kuudes sukupolvi kasvaa jo tivolilla ja on mukana kiertueella, kuten vanhempansa ja isovanhempansakin ennen heitä. Tivolin tulevaisuuteen katsotaan odottavin ja innostunein fiiliksin, katsotaan mitä kaikkea uutta meitä vielä odottaa!

 

IMG_7271

IMG_7412

IMG_7449

 

Jotain sinistä

Hääperinteessä sininen tuo hyvää onnea ja suojelee, ja tivolilla tuossa värissä on kyse paljolti samasta! Kun asiakas kulkee tivolikentän halki ja näkee sinisen smurffijengimme, haluamme että hänellä on turvallinen ja hyvä olla. Kun yhteistyökumppanimme huomaavat jo kaukaa tivolin siniset ilmoitukset, haluamme että heitä alkaa hymyilyttää ja että heillä on luottavainen olo miettiessään meitä. Työntekijöillemme tivolin sininen merkitsee paitsi työpaikkaa myös kotia, uusia kokemuksia ja muistoja, ystäviä, perhettä.

Meitä on täällä noin 40-45 siniveristä sydäntä, uusia ja vanhoja tivolilaisia, jotka jakavat saman mission. Meillä on hyvä olla yhdessä ja haluamme välittää saman tunteen, saman lupauksen hymystä myös tivolin asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja muille tukijoille. Tivolin sinisen hyvä onni ja suojelu on siis tarkoitettu meille kaikille, Tivoli Sariolaa viedään eteenpäin yhdessä juuri sinun kanssasi!

 

IMG_9976

IMG_7407

 

Jotain lainattua

Entäpä se ”jotain lainattua”? Vaikka yrittäisi kuinka olla mahdollisimman omaperäinen, niin joskus joku vaan pukee fiilikset paremmin sanoiksi kuin itse. Siksi lainaan tähän loppuun Matkalaulun sanoja, joka sanoittaa meidän tivolilaisten tämänhetkiset tunnelmat hyvin. Mukavaa matkaa siniveristen seurassa, toivottavasti näemme kiertueen varrella tänäkin vuonna!

 

Tivoli Sariolan nauravien kulkurien puolesta,

Tinna

 

”Perillä” on tuolla edessämme jossain
Mennään, mutta ajetaan hiljempaa
Toivon, ettei matka loppuis ollenkaan
Tämä voi olla
koko elämämme ihanin päivä
Ajetaan hiljempaa
Toivon, että matka jatkuu, jatkuu vaan

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tivolislangista

heinäkuu 27, 2019
Lue lisää

TIEDOTE: TIVOLI SARIOLA ALOITTAA VUODEN 2020 KIERTUEEN TUURISTA

toukokuu 29, 2020
Lue lisää