130 tarinaa, osat 7-9

17 kesäkuun, 2018 Anna Sariola-Sakko

7. tarina: Kansallinen tivolipäivä
Kansallista tivolipäivää vietettiin ensimmäisen kerran 15.6.2017. Kansallisena tivolipäivänä juhlitaan tivoliperinnettä Suomessa, joka Sariolan suvun perimätiedon mukaan alkoi Keravalla vuonna 1888.
J.A.W. Grönroos avasi tivolimaisia huveja sisältävän telttansa ensimmäistä kertaa 15. kesäkuuta 1888. Tänä vuonna Tivoli Sariola viettikin 130-vuotissynttäreitään 15.6. Joensuussa. Päivä oli täynnä iloista juhlatunnelmaa ja erilaisia tapahtumia. Kiitokset vielä kaikille juhlijoille yhteisestä juhlapäivästä!

8. tarina: Kauhavan Lentäjien juhannusjuhlat
Useiden vuosikymmenten ajan Tivoli Sariola vietti keskikesän juhlaa Kauhavan Lentosotakoululla Lentäjien juhannusjuhlilla. Tapahtumassa oli tivolin lisäksi lentonäytöksiä sekä kalustoesittelyjä ja erilaisia musiikkiesityksiä. Juhannuskahvit juotiin sotkussa ja tivolikenttä, kuin myös koko juhla-alue oli perinteiseen tyyliin koristeltu koivuilla. Hävittäjien pauhu, suuret väkimäärät ja välitön pohjanmaalainen juhlatunnelma jättivät myös tivolilaisiin lähtemättömän muistijäljen. Juhannusjuhlat järjestettiin Kauhavalla viimeisen kerran vuonna 2012 haikeissa tunnelmissa lentosotakoulun lakkauttamisen myötä.

9.tarina: Tuuri ja Miljoona Tivoli
Yhteistyömme ja vierailumme Tuurissa Miljoona Tivolina alkoi vuonna 2006 viiden päivän vierailuna. Vuonna 2017 Tivoli Sariola vieraili Tuurissa kokonaiset 52 päivää! Tuurissa viivytäänkin paljon pidempään, kuin millään muulla vierailupaikkakunnalla. Tuurin vierailu tarjoaa myös tivolilaisille hieman erilaisen kuukauden keskellä puolivuotista tivolisesonkia. Kuukausi ilman purku- ja kasausprojekteja mahdollistaa tivolilaisille eri tavalla enemmän vapaa-aikaa. Päivät Miljoona Tivolissa hyvin vilkkaita ja kiireisiä, mutta mukava Alavuden seutu tarjoaa ympärillään monia kivoja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Löytyypä Tuurista jopa hieno köysiseikkailupuistokin Le Tuuri Parc. Miljoona Tivoli on Kyläkaupan kesän kohokohta, jolloin kyläkauppa tarjoaa ilmaiset laitehuvit kaikille alle 13-vuotiaille lapsille.

Tivolislangista

27 heinäkuun, 2019
Lue lisää

Kesätöihin Miljoona Tivoliin!

31 maaliskuun, 2021
Lue lisää