130 tarinaa, osat 13-15

6 heinäkuun, 2018 Tinna Kontinen

Tivoli Sariolan historiasta ja nykyhetkestä löytyy useita upeita tarinoita ja hetkiä, 130 vuoteen mahtuu paljon tapahtumia! 130 tarinaa-juttusarjassa esitellään tuokioita meidän ja teidän tivolimuistoistanne. Tarinoita kerrotaan kuluvan kiertueen varrella kolmen pienen muiston sarjoissa, ja kaikkien tivolihetket ovat tervetulleita ja toivottuja jaettavaksi! Jos siis haluat jakaa jonkin oman muistosi Tivoli Sariolaan liittyen, laita se tulemaan kuvan kanssa osoitteeseen tinna.kontinen@tivolisariola.fi. Voit myös ehdottaa aihetta, josta haluaisit kuulla enemmän. Tämän kertaiset kolme tarinaamme vievät meidät asiakkaidemme iloisiin tivolihetkiin, kiitos vielä muistonsa jakaneille!

 

13. tarina: Tivolikivaa myös pienemmille

Kiitos! Pojilla oli taas aivan älyttömän kivaa, ja he olivat niin innoissaan kaikista laitteista! Teillä on tosiaan se suuri etu muihin huvipuistoihin verrattuna, että teillä ei ole liikaa pituusrajoitteita vaan rajana on myös oma harkinta ja rohkeus. Meillä kumpikin pikkupoika kävi suuressa viikinki-laivassakin vanhemman kanssa, vaikka kyllähän se sitten kyydissä vähän jännitti. Jälkikäteen oltiin kuitenkin niin ylpeitä, kun oltiin oltu ”isossa laivassa”. Täytyy ehdottomasti poiketa kesällä MiljoonaTivolissa, mikäli yhtään siellä suunnalla ajelemme! Moni muu huvipuisto jää meiltä väliin, kun on niin tarkkoja pituusrajoja, ettei vanhemman kanssakaan pääse ja näille hurjapäille ei ”vauvakyydit” kelpaa…

 

Nimimerkki Pieniä isoja poikia

 

14. tarina: Rakkautta tivolin katveessa

Oli kevät 2012, tapasimme tyttöni kanssa tammikuussa ja siitä aika nopealla siirtymällä aloimme seurustelemaan. Ensimmäiset koko perheen treffit olivatkin tivolissa Kupittaan kentällä. Oli huikeaa nähdä, miten aikuinen kolmen lapsen äiti osasi päästää irti äidin roolista ja muuttua jälleen nauttimaan lapsuuden muistoista! Hänelle Tivoli Sariola on ”koti”; tuoksut tuovat mieleen lapsuuden, isän työpaikan tivolissa ja kaikki lapsuuden muistot. Hattara, popcorn, metrilakut, Busterin halaaminen, törmäysautoihin pääsy ja tivolin hälinä… Kaikki tuo on turva, hetki, jolloin aikuinenkin saa päästää kaikesta jäykkäniskaisuudesta irti ja olla taas vapaa! Yhden päivän ajan nauretaan, vaihdetaan vapaalle ja juostaan laitteesta laitteeseen kuin lapset. Tuolloin kuusi vuotta sitten minä päätin, että jos menemme naimisiin – jos kosin – teen sen siten, että se muistuu vielä mieleen samalla tavalla kuin lapsuuden hattaran tuoksu.

Vuonna 2014 aloin jo kesällä järjestelemään asioita. Hankin tietooni oikean sormuskoon, hommasin lastenvahdin, laitoin tyttöystäväni työpaikalle työvuorosuunnitteluun viestiä vapaatoiveista, tilasin sormukset ja kaiverrutin ne. Sitten kun syksy koitti, matkasimme Salon torille markkinoille paikkaan, jossa tarinan mukaan tyttöystäväni äiti ja isä ovat kohdanneet toisensa (hänen isänsä oli silloin töissä tivolissa).

 

Vein tyttöni treffeille enkä kertonut suunnitelmistani monellekaan ihmiselle, koska halusin kosinnan olevan ihan oikeasti yllätys. Maailmanpyörään en korkeanpaikankammoista tyttöä halunnut pakottaa, joten vein hänet Waltzeriin, joka on hänen lempilaitteensa. Laite nytkähti liikkeelle ja koitti hetki, jolloin turvakaari ei enää nouse, mutta laite on vielä hetken paikallaan ennen kierroksen varsinaista alkua. Kaivoin sormusten kotelon taskusta ja esitin kysymyksen: ”Hoidetaanpas tämä nyt pois alta, kun tätä sä oot pelännyt koko ajan. Tuutko mun vaimoksi?” Tytön silmät täyttyivät kyyneleistä, mutta vastaus ei ollut ihan sellainen mitä elokuvissa… Kyyneleiden seasta sain selvää ainoastaan lauseen: ”&%#!, mä vihaan sua!” Tivasin vastausta, kunnes sain sellaisen selkeän kyllä-tai ei-version ja vastaus oli kyllä. Laite pysähtyi ja tyttö pääsi ihastelemaan sormustaan, jonka sisälle oli kaiverrutettu ainoastaan teksti ”Sielunpuolikkaani”, sillä sellainen hän on. Noin vuosi tästä (elokuu 2015) hän tatuoi Tivoli Sariolan reiteensä minun ottamasta kuvastani. Sama kuva löytyy myös tauluna, tällä hetkellä kameraseuramme kiertävästä näyttelystä.

 

Syksyllä 2016 löimme hääpäivän lukkoon syyskuulle 2017, tuohon ajankohtaan vain siksi jotta pääsisimme rauhassa järjestämään häät, joissa voisimme fiilistellä tivolilla. Kuten joka vuosi, keväällä 2017 kävimme Tivoli Sariolassa haistelemassa hattaran tuoksuja, katselemassa iloisia ilmeitä omien ja muiden lasten kasvoilla ja miettimässä mitkä ovat ne elementit, jotka voisimme omiin häihin pienellä budjetilla saada. Waltzerin vuokraukseen ei meidän budjetti ihan yltänyt, mutta häistä löytyi popcornia, hattarakone, karkkia, iloisia ihmisiä, akrobatia-esitys ja tahmaisia pusuja – kuten hattaran jälkeen voi olettaa. 9.9.2017 siis astelimme alttarille ja saimme vihdoin sanoa toisillemme ”tahdon”. Ja seuraavan kevään tivolireissun suunnittelu alkoi heti! Mietimme miten taas tivolikentältä etsitään ensimmäisenä Busteri, käydään halaamassa, mahdollisesti siitä juostaan Waltzeriin, kamera laulaa kun iskä ottaa kuvia ja lasten hymyt hyytyvät ainoastaan kahdessa kohdassa: siinä kohdassa kuin kerrotaan, että on pakko mennä syömään välillä, ja toisen kerran siinä kohdassa, kun pää iskeytyy tyynyyn ja uni valtaa pitkän päivän jälkeen pienen tivoliseikkailijan mielen.

 

Kiitos vielä koko Tivoli Sariolalle rakkaista muistoista ja ihanista, unohtumattomista hetkistä kanssanne!

 

Terveisin,

Ruu Asikainen ja Krista Eriksson (os. Hytönen)
P.S. Alla ottamani kuva, josta tatuointi on tehty ja vieressä itse tatuointi.
 

 

15. tarina: Kihlajaispäivän juhlintaa tivolilla

Lämmin kiitos jälleen kerran teille ja erityisesti sähköautoradan miehille. Mahduimme vielä mieheni kanssa samaan autoon ajelemaan. 1.5. on meidän kihlajaispäivä ja olemme perinteisesti ajaneet tuolloin tivolissa sähköautolla, onkineet ja syöneet hattaraa sekä jäätelöä. Olemme olleet naimisissa nyt jo 28 vuotta ja on näin yli 50-vuotiaana yhtä kivaa vielä jatkaa tätä hauskaa perinnettä. Erittäin hyvää kesää ja vuoden jatkoa teille kaikille!

 

Nimimerkki Vieläkin yhdessä ajelevat

Tivolislangista

27 heinäkuun, 2019
Lue lisää

Kesätöihin Miljoona Tivoliin!

31 maaliskuun, 2021
Lue lisää