130 tarinaa alkaa!

huhtikuu 22, 2018 Tinna Kontinen

Tivoli Sariolan historiasta ja nykyhetkestä löytyy useita upeita tarinoita ja hetkiä, 130 vuoteen mahtuu paljon tapahtumia! 130 tarinaa-juttusarjassa esitellään tuokioita meidän ja teidän tivolimuistoistanne. Tarinoita kerrotaan kuluvan kiertueen varrella kolmen pienen muiston sarjoissa, ja kaikkien tivolihetket ovat tervetulleita ja toivottuja jaettavaksi! Jos siis haluat jakaa jonkin oman muistosi Tivoli Sariolaan liittyen, laita se tulemaan kuvan kanssa osoitteeseen tinna.kontinen@tivolisariola.fi. Voit myös ehdottaa aihetta, josta haluaisit kuulla enemmän. Tästä alkavat 130 tarinaa!

 

 

1.tarina: Tervetuloa 130 tarinan matkaan

Hymy piirtyy ihmisten kasvoille joka kerta, kun tivoli saapuu paikkakunnalle. Suomalaisen tivolikulttuurin juuret ulottuvat 130 vuoden taakse vuoteen 1888, jolloin J.A.W. Grönroos avasi ensimmäisen kerran tivolimaisia huvituksia tarjonneen telttansa kaiken kansan viihdykkeeksi.

Tivolitoimintaa on jatkettu Sariolaksi nimensä vaihtaneessa suvussa jo viiden sukupolven ajan. Vuosikymmenten mittaan Tivoli Sariola on elävöittänyt suomalaisten vapaa-aikaa ja tarjonnut ihmisille mitä ihmeellisimpiä kokemuksia. Muun muassa Suomen ensimmäiset elokuvanäytökset, sota-ajan rintamativoli, Sirkus Sariola, hurmaavat näytöseläimet, sirkustaiteilijat sekä vatsanpohjaa kutkuttavat tivolilaitteet ovat iskeneet suomalaisten hupihermoon. Tivolireitin varrelle on mahtunut niin ilon kuin surun kyyneleitä, juhlahetkiä sekä arkista aherrusta. Työtä on tehty hymy huulilla tivolivieraiden huvitukseksi. Iloinen karavaani on kulkenut vuodesta toiseen kiertueella ympäri Suomen, ja ainutlaatuisesta matkasta muistuttavat lukuisat ikimuistoiset seikkailut. Näistä seikkailuista ja tivolin vaiheista aiomme tänä vuonna teille kertoa.

Tervetuloa seuraamaan Tivoli Sariolan matkaa huvin huipulla ja nauttimaan 130 tarinasta!

 

   

 

2.tarina: Huvin huipulla 130 vuotta – Tivoli Sariola 1888-2018: juhlateoksen tarina

Tivoli Sariolan juhlakiertueeseen kuuluu paljon uutta ja jännittävää. Yhtenä uutena asiana tänä vuonna on tuore juhlateoksemme, jota tehtiin suurella sydämellä noin vuoden ajan. Kirjan tekeminen omasta historiastamme oli ollut mielessä jo pitkään ja juhlavuoden kynnyksellä aika oli viimeinkin kypsä projektille. Yhteistyömme jyväskyläläisen Kirjakaaren kanssa käynnistyi jo viime vuonna Suomi 100 menestyksen vuotta-teoksen puitteissa, ja siksi olikin luontevaa toteuttaa oma kirjamme juuri heidän kanssaan.

Kirjan suunnittelu alkoi alkuvuodesta 2017 ja jatkui läpi viime vuoden kiertueen materiaalin kokoamisella ja haastattelujen teolla. Vuoden vaihteessa käsikirjoitus alkoi pikkuhiljaa olla valmis ja kuvien valinta saattoi alkaa. Vuosien varrella kuva-ja muuta mielenkiintoista materiaalia oli kertynyt valtavat määrät, huomasimmekin usein kirjan teon aikana törmäävämme runsauden pulaan! Taiton ja ulkoasun pitkällisen hiomisen jälkeen kirja lähti lopulta maaliskuussa 2018 painoon, ja tuore kirja saatiin käsiin suoraan painosta sopivasti Lahden juhlapäiväksi.

Lauantaina 21.4. tivolikentällä juhlittiin tivolin synttäritapahtumapäivää, jonka yhteydessä julkistettiin myös juhlateoksemme. Julkistamisessa puhuivat tivolin johtaja Tapio Sariola, toimitusjohtaja Ville Sariola sekä kirjan tekijät Päivi Pajula, Mikko Hiljanen ja Matti Rautiainen. Yhteisen matkamme summaaminen sai hymyn kaikkien huulille eikä kyyneliltäkään täysin vältytty. Lämmin kiitos vielä Kirjakaaren upean ammattitaitoiselle ja osaavalle väelle sekä kaikille muille kirjanteossa auttaneille, oli ilo työskennellä kanssanne!

Huvin huipulla 130 vuotta-teoksen voi ostaa etukäteen verkkokaupastamme ja noutaa tivolikentältä, tai allaolevasta linkistä pääset tilaamaan kirjan suoraan kotiovelle asti. Juhlakirjamme on myös myynnissä Suomalaisissa Kirjakaupoissa ympäri Suomen.

https://kirjakaari.pikakirjakauppa.fi/tuote/pajula_rautiainen/tivoli_sariola_huvin_huipulla_130_vuotta/9789527187340

 

 

 

3.tarina: Tivolin sinisen tarina

Tivoli Sariolaan on aina liittynyt vahvasti sininen väri. Tuo väri löytyy muun muassa mainoksistamme, erilaisista materiaaleista ja tuotteista sekä työvaatteistamme. Tivolin siniset työvaatteet ovat syy siihen, miksi kutsumme itseämme usein smurffijengiksi ja siniverisiksi!

Hääperinteessähän sininen tuo hyvää onnea ja suojelee, ja tivolilla tuossa värissä on kyse paljolti samasta. Kun asiakas kulkee tivolikentän halki ja näkee sinisen smurffijengimme, haluamme että hänellä on turvallinen ja hyvä olla. Kun yhteistyökumppanimme huomaavat jo kaukaa tivolin siniset ilmoitukset, haluamme että heitä alkaa hymyilyttää ja että heillä on luottavainen olo miettiessään meitä. Työntekijöillemme tivolin sininen merkitsee paitsi työpaikkaa myös kotia, uusia kokemuksia ja muistoja, ystäviä, perhettä. Tivolin sinisen hyvä onni ja suojelu on siis tarkoitettu meille kaikille, meille smurffeille ja teille jotka rakennatte kanssamme tivolin tarinaa. Sinisiä hetkiä on juhlavuoden kunniaksi tiedossa yhteensä 130 toimintapäivåän ajan!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tivolislangista

heinäkuu 27, 2019
Lue lisää

TIEDOTE: TIVOLI SARIOLA ALOITTAA VUODEN 2020 KIERTUEEN TUURISTA

toukokuu 29, 2020
Lue lisää