100 minuuttia hyvää mieltä

30 toukokuun, 2017 Tinna Kontinen

Viime talvena Tivoli Sariolassa heräsi ajatus 100-vuotiaan Suomen juhlistamisesta ja tälle kiertueelle tuli lopulta kaksikin Suomi100-aiheista projektia. Yhtenä juhlavuoden projektina on Kirjakaaren toteuttama Suomi – 100 menestyksen vuotta-kirja. Tivoli Sariola on mukana tässä juhlateoksessa omaan historiaansa kuuluvalla rintamativoli-kuvauksella vuoden 1943 kohdalla. Tivoli toimi sota-aikana aivan rintamalinjan tuntumassa tuomassa iloa sotilaiden raskaaseen arkeen. Tivolin historia ja juuret ulottuvatkin varsin pitkälle, ensi vuonna juhlimme jo 130-vuotista taivaltamme.

 

Karhumäen tivoli vuonna 1944 (toimi sotavuosina 1942–44).

 

Suomen juhlavuoden teema on ”Yhdessä”. Toisena juhlavuoden projektina Tivoli Sariola lahjoittaa kuluvalla kiertueella 100 minuuttia vapaaehtoistyötä Suomen Mielenterveysseuran paikallisseuroille paikkakunnalla vieraillessaan teemalla #hyväämieltäyhdessä. Tivoli Sariolan henkilökunta on tähän mennessä tehnyt 100 minuuttia vapaaehtoistyötä paikallisseuroille Turussa, Kuopiossa ja Kajaanissa. Vapaaehtoistyötä on tehty mm. leikkien turkulaisten iltapäiväkerholaisten kanssa, kasvomaalausten, leikkien ja temppuratojen parissa Kuopion torin isossa koko perheen tapahtumassa, ja ulkoillen ja seurustellen kajaanilaisen ryhmäkodin väen kanssa. Torstaina 1.6. toteutetaan Iisalmen 100 minuuttia Juhani Ahon koulussa paikallisten 9-luokkalaisten kanssa, luvassa tällöin mm. Hyvän mielen jalkapalloturnaus.

 

 

Kaikissa 100 minuuttia kohteissa vieraillaan paikallisen mielenterveysseuran avustuksella ja kantava ajatus vierailuilla on luoda yhdessä erilaisia hyvän mielen hetkiä. Vapaaehtoistyömme on suurelta osin aivan tavallista arjen yhdessäoloa, joka onkin hyvän elämän ja mielenterveyden perusta. Juhlavuoden projekteihin ja Tivoli Sariolan vapaaehtoistyö-kampanjaan pääsee kurkistamaan tivolin some-kanavissa sekä tunnisteilla #hyväämieltäyhdessä ja #100minuuttia. 120-vuotiaan Suomen Mielenterveysseuran toiminnasta voi lukea lisää osoitteessa http://www.mielenterveysseura.fi/fi.

 

 

Hyvä mieli ja olo rakentuu yhdessä, niin tivolikentällä kuin muuallakin. Pidetäänhän siis huolta toisistamme, annetaan aikaa ja turvaa toinen toisillemme. Yhdessä olemme vahvempia!

 

Tivolislangista

27 heinäkuun, 2019
Lue lisää

Hae tilapäistyöntekijäksi syksyn vierailupaikoille!

3 elokuun, 2020
Lue lisää